12 august 2022

Bărbat reținut pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane prin intermediul metodei „loverboy”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 03.08.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui inculpat cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.

În cauză s-a reţinut faptul că, perioada 2020 – 2022, inculpatul a racolat folosind metoda „loverboy” trei persoane vătămate pe care le-a determinat, prin constrângere fizică şi psihică, să practice prostituţia în folosul său în judeţul Vrancea, dar şi pe teritoriul Austriei, Franţei, Belgiei, Elveţiei şi Germaniei. Ulterior, banii obţinuţi din activitatea infracţională au fost folosiţi pentru achiziţia unor bunuri.

În urma punerii în aplicare a trei mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Focşani, au fost descoperite şi ridicate mai multe documente şi înscrisuri, suma de 2.100 de euro care a fost indisponibilizată, două telefoane mobile, 10 grame de canabis, un gram de cocaină şi două grindere.

În cauză se efectuează cercetări faţă de acelaşi inculpat şi sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinere de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului.
În cursul zilei de 04.08.2022 judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea precum şi al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Comunicat de presă – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vrancea