Publicat: 17 Septembrie, 2019 - 17:22
Share

La data de 13.09.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului P.E., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi lovire sau alte violenţe.

În fapt s-a reţinut că, în cursul lunii aprilie 2019, inculpatul P.E., în vârstă de 26 de ani (cunoscut cu antecedente penale în Italia), a recrutat, determinat şi exploatat sexual o persoană de sex feminin, în vârstă de 19 ani, pe raza municipiului Craiova, în vederea obţinerii de foloase materiale.

Persoana vătămată a fost transportată şi adăpostită la domiciliul inculpatului P.E., în localitatea Cerăt, judeţul Dolj, interzicându-i acesteia să se întoarcă acasă sau să ia legătura cu familia.

După aproximativ o săptămână, inculpatul P.E. a transportat victima în zona de centură a municipiului Craiova şi a obligat-o, prin ameninţări şi acte violenţă fizică, să practice prostituţia "la stradă" în folosul său material, până la sfârşitul lunii august 2019.

La sfârşitul lunii august 2019, persoana vătămată a reuşit să fugă cu sprijinul unei tinere care practica prostituţia în aceeaşi zonă şi s-a întors la locuinţa părinţilor săi, unde a fost căutată de către inculpat şi ameninţată cu acte de violenţă, în scopul de a o constrânge să se întoarcă la el.

Sumele de bani obţinute din activitatea infracţională (între 700-1500 lei zilnic) au fost însuşite în totalitate de către inculpatul P.E.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că inculpatul intenţiona să transporte persoana vătămată în Germania, în vederea exploatării sexuale a acesteia.

De asemenea, s-a reţinut faptul că, la data de 05.09.2019, inculpatul P.E. a lovit cu un cuţit un bărbat, care se afla pe centura de nord a municipiului Craiova, în timp ce acesta discuta cu o tânără ce practica prostituţia în zonă şi care se afla sub controlul inculpatului.

La data de 13.09.2019, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a inculpatului P.E., pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi lucrătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.  Comunicat de presă - DIICOT

 

Tag-uri Institutii: