31 iulie 2021

Bărbați supectați de DIICOT că transportau un colet cu peste 3 kilograme de substanţe psihoactive

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 19.07.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat şi măsura controlului judiciar faţă de un alt inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reţinut faptul că, în cursul lunii iulie 2021, inculpaţii au comandat substanţe psihoactive, de pe teritoriul Olandei, în scopul comercializării acestora către consumatori de pe teritoriul României.

La data de 19.07.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a celor doi inculpaţi, în timp ce transportau un colet, în care erau disimulate peste 3 kilograme de substanţe psihoactive.

Ulterior, au fost efectuate 2 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 90 de pliculeţe cu cafeină pură, folosite pentru amestecul substanţelor psihoactive, sumele de 4.900 de euro şi 3.600 de lei şi a fost indisponibilizat un autoturism.

La data de 20.07.2021, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a unuia dintre inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti şi al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă – DIICOT