Publicat: 13 Aprilie, 2015 - 13:11

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv susține prezența baritonului Sebastian Catană și a baritonului Ionuț Pascu în roluri principale din opera Nabucco de Giuseppe Verdi, pe scena Operei din Tel Aviv.

Spectacolul este regizat de Stefano Mazzonis di Pralafera (Italia/Belgia), decorurile sunt proiectate de scenograful Alexandre Heyraud (Franța), iar costumele sunt create de Fernand Ruiz (Spania). Spectacolul este dirijat de Daniel Oren (Israel) și Francesco Ivan Ciampa (Italia).

Din distribuția internațională mai fac parte artiști din Italia, Coreea, Rusia, Portugalia, Ucraina și Israel. Spectacolul va avea reprezentații pana pe data de 26 aprilie 2015. Din distribuție face parte și mezzo soprana Roxana Constantinescu, în rolul Fenena.

Programul reprezentațiilor, detalii și bilete: http://www.israel-opera.co.il/Eng/?CategoryID=723&ArticleID=2012.

Baritonul Sebastian Catană este unul dintre cei mai buni interpreți de operă ai generației sale.

Dintre colaborările sale recente amintim Opera din Paris, Royal Opera House Covent Garden, Opera din Leipzig, Washington Concert Opera și multe alte scene internaționale. A participat la Festivaluri de muzică importante, cum ar fi Dortmund Musikfestival sau Macau Music Festival.

A debutat în Statele Unite ale Americii în 2001 la Carnegie Hall cu Opera Orchestra of New York, iar de atunci colaborează constant cu Washington Concert Opera și Opera Company of Philadelphia. De asemenea, Sebastian Catană este o prezență constantă pe scene din Franța, Italia, Austria, Germania și Coreea de Sud.

Prezentarea artistului pe pagina Operei din Tel Aviv—

http://www.israel-opera.co.il/Eng/?CategoryID=263&ArticleID=2113.

Baritonul Ionuț Pascu a absolvit cursurile Universității de Muzică din București (specializarea canto) și cursurile Conservatorului 'G. Verdi' din Milano (specializarea artă și tehnică dirijorală). Și-a început cariera artistică la Opera din Constanța interpretând roluri în 'Don Giovanni' de Wolfgang Amadeus Mozart și 'La boheme' (Marcello) de Giacomo Puccini.

De asemenea, a fost distribuit în diverse roluri în 'Il Trovatore' (Count di Luna), 'Le nozze di Figaro' (Figaro), 'Madame Butterfly' (Sharpless), 'Cavalleria Rusticana' (Alfio) și 'Carmen' (Escamillo) precum și în 'Die Fledermaus' (Dr. Falke, Eisenstein), 'Die Zauberflöte' (Papageno) și 'Das Land des Lächelns' (Gustl). A făcut numeroase turnee în Olanda, Germania, Coreea de Sud, Italia, Macedonia, Ungaria și Slovenia. Ionuț Pascu a colaborat, printre altele, cu Opera din Sydney și cu Scala din Milano.

Ionuț Pascu a colaborat cu Opera Națională Israeliană pentru producțiile internaționale Traviata, La boheme, Lucia di Lammermoor, Pagliacci, Cavalleria Rusticana.