Publicat: 8 Octombrie, 2019 - 20:21
Share
La viitoarele alegeri Alianța USR-PLUS și eventual PNL nu vor avea nicio problemă să treacă de 50%

Candidatul Alianței USR-PLUS la Președinție, Dan Barna, a declarat, marți, la Europa FM, că este foarte încrezător că turul II la prezidențiale va fi între el și Klaus Iohannis, principalul său contracandidat, și a spus că speră ca primul său act ca președinte al României să fie dizolvarea Parlamentului pentru convocarea alegerilor anticipate. Barna a spus că nu bagă mâna în foc că moțiunea de cenzură va trece joi, fiind cirscumspect, pentru că experiența arată că una se promite și alta se votează.

„Dacă semnatarii moțiunii își vor respecta cuvântul și cinstea obrazului, moțiunea ar trebui să treacă. Practic se întâmplă primul pas din pactul pentru anticipate pe care l-am propus partidelor. Vom merge la Cotroceni la consultări cu acest pact, i-l vom da președintelui Iohannis pentru a se implica, pentru că este rolul președintelui în a genera soluția următoare. În momentul în care celelalte partide vor semna pactul pentru anticipate, lucrurile ar trebui să fie foarte clare, respingem doi premieri formali, după care următorul președinte, imediat după validare, poate să dizolve Parlamentul. Sper să fie primul meu act ca viitor președinte al României, după care undeva în luna februarie-martie putem avea alegeri anticipate, ne întoarcem la popor, ieșim din logica blocajului și a crizei care pare că nu se mai termină”, a afirmat Dan Barna.

El a spus că nu are nicio îndoială că la viitoare alegeri Alianța USR-PLUS și eventual PNL nu vor avea nicio problemă să treacă de 50%.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: