19 august 2022

Barna Tanczos: Nu există nicio influenţă din direcţia Ucrainei spre zona de nord a ţării noastre în ceea ce priveşte calitatea aerului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În momentul de faţă nu există nicio influenţă din direcţia Ucrainei spre zona de nord a ţării noastre în ceea ce priveşte calitatea aerului, a dat asigurări, luni, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

„Din păcate, riscul poluării atmosferei şi aerului, mai ales pe teritoriul Ucrainei, este unul iminent, este foarte mare, datorită bombardamentelor care au loc acolo. A existat o evaluare a Poloniei, evaluarea noastră, făcută împreună cu specialiştii Comisiei Europene şi cu colegii specialiştii din Ucraina, astăzi arată că nu există niciun pericol care să se îndrepte spre România. Avem staţii de monitorizare 24 de ore din 24, valorile sunt normale şi valorile care cresc în anumite perioade în primul rând se datorează traficului şi condiţiilor meteo de imersiune termică. În momentul de faţă nu există nicio influenţă din direcţia Ucrainei spre zona de nord a ţării în ceea ce priveşte calitatea aerului”, a declarat ministrul Mediului la Palatul Parlamentului, unde a participat la şedinţa coaliţiei de guvernare.