17 august 2022

Barna Tanczos: Pregătim la minister un set de măsuri care conţine printre altele şi interdicţia de a instala centrale termice proprii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) pregăteşte un set de măsuri printre care se va afla şi interdicţia de a se instala centrale termice în apartamentele de bloc, a anunțat ministrul interimar al Mediului.

„Atât ministerul, cât şi UAT-urile şi cetăţenii trebuie să facă eforturi pentru un aer mai curat. Odată cu venirea frigului, poluarea aerului ne pune în pericol sănătatea din ce în ce mai mult, pentru că în urma încălzirii locuinţelor şi în urma traficului substanţele nocive rămân blocaţi în straturile de aer în apropierea suprafeţei, mai ales dacă vremea este liniştită, rece şi uscată. Campania #VinereaVerde atrage atenţia asupra faptului că optând de cât mai multe ori pentru transportul în comun, putem reduce poluarea care provine din trafic, iar pentru încălzirea verde a locuinţelor trebuie să găsim soluţii de lungă durată. Din aceste considerente, pregătim la minister un set de măsuri care conţine printre altele şi interdicţia de a instala centrale termice proprii în blocurile în care locuiesc acum”, a scris, vineri, pe Facebook, ministrul interimar de resort, Barna Tanczos.