3 decembrie 2021

Barna Tanczos: Să realizăm un control comun al autorităţilor statului – GNM, IGSU şi ISCIR – la toate instalaţiile guvernate de Directiva SEVESO

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Constatăm că am avut trei incidente majore în doar câteva zile şi trebuie să aflăm rapid dacă este doar o coincidenţă sau mai sunt şi alte instalaţii în ţară care prezintă astfel de riscuri, a scris miercuri, pe propria pagină de Facebook, Barna Tanczos, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.
„În acest moment, cel mai important este să fim siguri că nu există consecinţe asupra calităţii aerului şi sănătăţii populaţiei, în urma acestui incident. Însă este foarte important să aflăm şi de ce s-a întâmplat. Am propus colegilor din Guvern să realizăm un control comun al autorităţilor statului – GNM, IGSU şi ISCIR – la toate instalaţiile guvernate de Directiva SEVESO privind riscurile de accidente majore ale anumitor activităţi industriale. Constatăm că am avut trei incidente majore în doar câteva zile şi trebuie să aflăm rapid dacă este doar o coincidenţă, sau mai sunt şi alte instalaţii în ţară care prezintă astfel de riscuri”, a transmis Tanczos.