Publicat: 8 Septembrie, 2014 - 10:37
Share

Premierul Victor Ponta se află în topul opțiunile bucureștenilor pentru Președinție, urmat de liderul ACL, Klaus Iohannis și de președintele PLR, Călin Popescu-Tăriceanu, conform Barometrului de opinie realizat în perioada 25 august - 3 septembrie de GSSC Avangarde.

La întrebarea deschisă "Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Președinția României, dumneavoastră personal cu cine ați vota?" 24% dintre respondenți au spus că l-ar alege pe Ponta, 19% pe Iohannis, 6% pe Tăriceanu și 3% pe Elena Udrea, iar Mihai Răzvan Ungureanu, Monica Macovei, Mugur Isărescu, Dan Diaconescu și Kelemen Hunor ar întruni câte 2% din opțiunile electoratului, C.V. Tudor și Mircea Diaconu — câte 1%. Un procent total de 5% dintre respondenți au nominalizat pe altcineva, iar 31% dintre cei chestionați au declarat că nu știu/nu răspund.

La întrebarea cu variante, clasamentul arată la fel: Victor Ponta — 42%, Klaus Iohannis — 29%, Călin Popescu—Tăriceanu — 10%, Elena Udrea — 5%. Numele lui C.V. Tudor a fost ales de 4% dintre respondenți, Monica Macovei, Kelemen Hunor și Dan Diaconescu de câte 3% dintre subiecți, iar Ioan Ghișe de 1% dintre aceștia.

La întrebarea "Dumneavoastră personal ce părere aveți despre...?", 43% — au declarat că au o părere bună și respectiv foarte bună despre Ponta, 44% — au o părere bună și foarte bună despre C.P Tăriceanu, iar 37%—despre Iohannis. Elena Udrea a avut cel mai mare procent la capitolul părere proastă și foarte proastă — 68% (42% respectiv 26%), în condițiile în care, la același capitol, Ponta a întrunit 45%, Tăriceanu 44%, iar Iohannis 37%.

Cercetarea s-a realizat pe un eșantion de 1000 persoane de 18 ani și peste, față în față cu respondenții, reprezentativ Eroarea maximă tolerată este de de ą3.10%, pentru un interval de încredere de 95%.