Publicat: 23 August, 2016 - 10:14
Share

Baroul Bucuresti va discuta, marți, cerea depusa de europarlamentarul Monica Macovei de excludere a lui Victor Ponta din avocatura, dupa ce acestuia i s-a retras titlul de doctor. 

Macovei a cerut decanului Baroului Bucuresti excluderea lui Victor Ponta din avocatura, din cauza faptului că acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de "doctor in drept", titlu care i-a fost retras.

"Va solicit excluderea imediata din Baroul Bucuresti a domnului Victor Viorel Ponta, intrucat acesta a dobandit calitatea de avocat fara examen, ca titular al diplomei de "doctor in drept". Titlul de doctor i-a fost retras de ministrul Educatiei, pe baza deciziei definitive ca lucrarea a fost plagiata, astfel incat domnul Ponta nu mai indeplineste conditiile legale pentru a exercita profesia de avocat", susţine Monica Macovei, in solicitarea adresata decanului Baroului Bucuresti.

Europarlamentarul a reamintit ca, in ianuarie 2015, a mai solicitat Baroului Bucuresti excluderea lui Victor Ponta din profesie "dupa ce acesta a notificat, pe 16 decembrie 2014, Rectoratul Universitatii Bucuresti de "renuntarea la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003 de catre Universitatea din Bucuresti", insa Baroul Bucuresti nu a luat o decizie in acest sens, anuntand ca asteapta ca Universitatea din Bucuresti sa accepte sau nu "renuntarea" la titlul de doctor in drept".

"Acum, pe baza deciziei definitive de retragere a titlului de doctor in drept, prin Ordin al ministrului Educatiei, si a Legii pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, va solicit sa il excludeti imediat pe domnul Victor Viorel Ponta din Baroul Bucuresti pentru a respecta legea", a spus Monica Macovei.