Publicat: 27 Noiembrie, 2013 - 18:36
Share

Prezentăm declarația președintelui Comisiei Europene José Manuel Barroso referitoare la editorialul publicat de cotidianul "Financial Times" și semnat de prim-ministrul britanic David Cameron:

Prim-ministrul David Cameron m-a informat telefonic ieri despre intențiile sale privind legislația în domeniul liberei circulații. Am subliniat faptul că libera circulație este un principiu fundamental al Tratatelor, principiu care trebuie respectat. În același timp am luat notă de faptul că Marea Britanie dorește să se asigure că măsurile propuse vor respecta legislația Uniunii Europene. Comisia va fi în măsură să comenteze doar după ce va primi propunerile legislative ale Marii Britanii.

Dreptul la liberă circulație este unul dintre cele mai prețuite drepturi de către cetățenii Uniunii Europene. Există dovezi clare despre beneficiile sale economice; suntem însă conștienți și de provocările pe care dreptul la liberă circulație le poate crea, în special pentru comunitățile și serviciile locale. Reglementările Uniunii Europene includ deja o serie de măsuri pentru prevenirea abuzurilor. Comisia Europeană a prezentat luni, 25 noiembrie, o comunicare și un plan în cinci puncte menit să le prevină.