Publicat: 16 Martie, 2020 - 20:53
Share
„E cheltuială fără limite!”

 Traian Băsescu, critică prevederile comunicatului privind starea de urgență, pe care îl consideră ca fiind unul care va produce mult haos și debandadă.

Totodată, europarlamentarul PMP cere Parlamentului să intervină, când va vota decretul, și să adauge clarificări.

”E un document sub ce așteptam, nu este corelat cu UE, lasă un haos în cheltuieli. Sunt multe lucruri în neregulă. E cheltuială fără limite, nu este în regulă. Nu pentru asta se decretează starea de urgență. Afectăm drepturi fundamentale. Parlamentul poate să modifice foarte bine acest decret.

Una din marile slăbiciuni a decretului pentru introducerea stării de urgență este această introducere graduală a unor măsuri și faptul că banii sunt necontrolați.

Veți vedea la fiecare domeniu. Spitalele vor cumpăra ce vor și cât vor, întreprinderile de stat pot să facă ce achiziții vor pentru combaterea virusurilor. Nu trebuia să se profite de o nenorocire ca ministerele să-și rezolve alte probleme.

Nu se poate așa ceva! Discutăm de bani publici.

Starea de urgență nu înseamnă debandadă în finanțele publice, ci rigoare maximă, iar Parlamentul trebuie să intervină.”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: