Publicat: 23 Iulie, 2013 - 17:22
Share

Preşedintele Traian Băsescu este "bunicul spiritual" al Partidului Mişcarea Populară, a declarat, marţi, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda. Preda a ţinut să precizeze că Elena Udrea nu a avut niciun rol în pregătirea PMP şi nu a avut mandat să anunţe lansarea formaţiunii.

"Fundaţia este cea care a pregătit lansarea partidului, doamna Udrea nu a avut niciun rol în pregătirea statutului, programului partidului şi nici în pregătirea listei Comitetului de Iniţiativă Naţională al PMP. Nimeni nu a mandatat-o pentru a face un anunţ, şi oricum l-a făcut cu anumite dubii, rezerve", a spus Preda, marţi, la conferinţa de presă pentru lansarea Partidului Mişcarea Populară.

El a răspuns astfel unei întrebări referitoare la faptul dacă Elena Udrea va fi alături de PMP, având în vedere că ea a făcut anunţul înfiinţării acestui partid.

"Probabil doamna Udrea a avut o oglindă fermecată în care a întrebat: «Oglindă, oglinjoară, cine este cel mai frumos partid de dreapta din ţară?» şi i s-a spus că nu este PDL şi a anunţat că PMP va fi probabil cel mai importat partid de dreapta din România", a explicat Preda.

Întrebat în legătură cu faptul că la înfiinţarea Fundaţiei Mişcarea Populară s-a spus că Traian Băsescu este părintele spiritual şi ce rol a avut acesta la înfiinţarea Partidul Mişcarea Populară, Preda a spus: "Fundaţia înfiinţează partidul, deci metaforic domnul preşedinte este bunicul spiritual al partidului. Partidul continuă programul de reforme şi modernizare a României început de Traian Băsescu. Domnul preşedinte a spus la un moment dat că Fundaţia va avea nevoie de un vector politic, l-am informat pe preşedinte când a început procesul de strângere de semnături pentru partid, dar domnia sa nu s-a implicat în procesul deciziei". 

Mişcarea Populară a depus documentele la Tribunal pentru a deveni partid în mod oficial. "Partidele de azi nu mai reprezintă o garanţie pentru viitorul ţării noastre", declară Eugen Tomac, cel care va conduce interimar noua formaţiune politică.

Membrii comitetului de iniţiaţivă naţională a Partidului Mişcarea Populară, format din preşedintele interimar Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Cristian Petrescu şi Dragoş Ciuparu, au susţinut marţi la lansarea partidului o conferinţă de presă în care au prezentat sigla şi logoul formaţiunii - un măr stilizat în culorile albastru.