Publicat: 26 Iunie, 2014 - 11:07
Traian Basescu Declaratia Parlamentului - o actiune de intimidare a justitiei

Președintele Traian Băsescu a spus joi că declarația Parlamentului cu privire la demisia sa este un demers drept o acțiune de intimidare a justiției.

"Discutăm despre o declarație a Parlamentului care preia integral susținerile clanului Bercea și care judecă înaintea justiției. Este, în opinia mea, un lucru extrem de grav pe care l-a făcut Parlamentul, o acțiune de intimidare a justiției, pentru că toată declarația se susține pe afirmațiile, pe frânturile de filmări pe care le-a oferit clanul Bercea", a spus Băsescu pe Aeroportul "Henri Coandă", înainte de plecarea în Belgia.

Parlamentul a adoptat, miercuri, declaraţia prin care se cere demisia preşedintelui Traian Băsescu, urmare a scandalului în care e implicat fratele său, Mircea Băsescu. 344 de parlamentari au votat cererea de demisie a preşedintelui. Nu s-au înregistrat voturi „împotrivă”” şi au fost 17 abţineri.
La ședință și-au înregistrat prezența 338 de deputați și senatori, printre care premierul Victor Ponta și mai mulți miniștri. Declaraţia politică a fost citită în plen de către senatorul PSD Gabriela Firea.

Birourile permanente ale celor două Camere au decis, miercuri, să nu mai ceară ”demisia de onoare” a şefului statului, cum se preciza în textul iniţial, ci demisia efectivă.

”Textul a suferit o modificare. S-a făcut o propunere în Birourile permanente în sensul că nu putem să vorbim de o demisie de onoare, şi pur şi simplu să se ceară demisia, pentru că s-a apreciat că o demisie de onoare nu ar fi trebuit solicitată. Demisia de onoare e un act unilateral care protejează onoarea celui care este în această situaţie. S-a apreciat că cererea de demisie e suficientă pentru a se produce acest lucru”, a precizat secretarul Camerei Niculae Mircovici.