Publicat: 20 August, 2012 - 15:58
Share

Este ilegală scoaterea de pe listele electorale permanente a românilor cu rezidenţă în străinătate, precum şi a celor cu actele de identitate expirate, a declarat, Luni, la sosirea la sediul său de campanie, preşedintele suspendat, Traian Băsescu.

Întrebat de jurnalişti despre faptul că Guvernul consideră necesară scoaterea de pe listele electorale permanente a circa 2,5 milioane de români cu rezidenţa în străinătate, Băsescu a răspuns că listele electorale permanente se fac după domiciliul stabil, iar intenţia Guvernului este ilegală.

 "Da, numai că listele se fac după domiciliu. Ştiţi ce îmi spune treaba asta? Eu i-aş întreba, dacă au două milioane jumătate cu rezidenţă în străinătate şi ei consideră în mod ilegal că nu ar trebui să fie în listele permanente de aici, de ce au trimis doar 500.000 de buletine de vot în străinătate?", a afirmat Băsescu.
 
De asemenea, întrebat despre scoaterea de pe listele electorale permanente a circa 600.000 de români identificaţi ca având cărţile de identitate expirate, Băsescu a răspuns că este ilegală şi această măsură.
 
"Ştiţi ce îmi spune: i-as întreba dacă au 2,5 milioane cu rezidenţă în străinătate şi ei consideră ilegal şi că n-ar trebui să fie în listele permanente de aici, de ce au trimis doar 500.000 buletine de vot în străinătate?", s-a întrebat Băsescu.