Publicat: 28 Iunie, 2012 - 15:29
Share

 

Preşedintele Băsescu a declarat, Joi, că ministrul de Externe, Andrei Marga, i-a transmis în scris că "din dispoziţia premierului" nu a trimis la Bruxelles delegaţia comunicată de Cotroceni.

Șeful statului a precizat că după decizia CC a mai trimis de două ori Miercuri seară componenţa şi la MAE şi la premier.

"Mă refer la două instituţii când spun că am fost împiedicat să îmi exercit mandatul. Am transmis pe data de 28 lista delegaţiei, am primit răspuns, semnat de ministrul de Externe, prin care mă informa că din dispoziţia prim-ministrului nu se transmite delegaţia stabilită de preşedinte. Ieri, după decizia CC, am transmis din nou delegaţia la MAE, dar şi în copie la premier. În în jurul orei 23.00 am mai transmis o dată delegaţia la MAE şi la cabinetul premierului şi până dimineaţă delegaţia pe care eu am stabilit-o, pe care ar fi trebuit să o conduc, nu a fost transmisă la Bruxelles, la Consiliul European. Ca atare, prin decizia premierului şi ministrului de Externe, preşedintele a fost practic împiedicat să îşi exercite mandatul pentru că nu figurează pe delegaţia oficială a României", a spus Băsescu.