Publicat: 23 Octombrie, 2014 - 10:29
Share

Președintele Traian Băsescu a declarat joi, înainte de plecarea la Consiliul European, că după terminarea mandatului său se va înscrie înPartidul Mișcarea Populară.

”După încheierea mandatului voi deveni membru PMP și intenția e sa constriesc un partid nou. Am mai dat aceasta motivație că partidele vechi care au functionat din 1990 pănă acum sunt toate compromise. Trebuie o construcție nouă și trebuie analizată posibilitatea de a aduce oameni noi, în așa fel încât în 2016 românii să aibă o alternativa curată.”, a spus șeful statului.

De asmenea, Traian Băsescu a precizat că nu dorește să-și prelungeacă mandatul de la Palatul Cotroceni.

”Nu-mi doresc să-mi prelungesc mandatul nici măcar cu o zi. Îmi pare rău de românii au de ales între o marionetă PAD și un alt candidat care, din dorința de a parveni în funcții, nu a ținut cont că asupra lui plana riscul incompatibilitate. O decizie a instanței după începutul mandatului va suspenda exercitarea funcției de către președinte. Plecați de la premisa că nu pot constituțional să rămân nici măcar o oră după data de 21 ora 24. Ar fi o încalcare a Constituției.”, a mai spus președintele.