Publicat: 9 Mai, 2014 - 19:40
Share

Președintele Traian Băsescu a decorat, vineri, la Palatul Cotroceni, mai multe personalități culturale și ale societății civile. Printre aceștia se numără Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihăilescu, Horia Roman Patapievici, Dumitru Avachian,  Călin Peter Netzer.

”Sunt în fața unei părți a intelectualității române pe care încerc s-o înțeleg în inteligența ei. Nu am niciun complex față de intelectualitatea din România, pentru că sunt convins că niciunul dintre ei nu ar conduce un vapor de 300 de metri. Activitatea de azi este un semn de recunoștință. Președintele recunoaștemerite și nu o face în numele lui ci în numele societății pe care o servesc”, a declarat Băsescu. 

„Ați fost la înălțumimea unei bune părți a intelectualității din țara noastră, iar acești oameni nu v-au considerat „intelectualii lui Băsescu”, ci „Băsescu, ca președintele lor. Timp de 10 ani nu ați făcut decât să ne așezați pe drumul pe care credem că în chip matur trebuia să ne așezăm și vă mulțumi”, a declarat la final scriitorul Gabriel Liiceanu.