Publicat: 4 Aprilie, 2013 - 19:13

Şeful statului, Traian Băsescu, a vorbit, joi, într-o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni, despre nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef la DNA şi i-a răspuns fostului şef al instituţiei, Daniel Morar, care remarca tăios că lipsa de experienţă în domeniu nu o recomandă pentru acest post.

 Băsescu a i-a transmis fostului şef al DNA, Daniel Morar, care a contestat propunerea Laurei Codruţa Kovesi pentru şefia DNA, că articolul de lege care stabileşte procesul şi procedura de desemnare a procurorilor nu prevede ca şeful instituţiei să vină din sistem, ci doar să aibă o vechime de 10 ani ca magistrat.

"Nu procurorii decid nominalizările. Singurele restricţii sunt vechime 10 ani ca procuror sau judecător şi perioada mandatului: trei ani. Nu spune că la DNA se numesc numai procurori de la DNA. Procurorul e procuror şi aplică legea indiferent unde face serviciul", a subliniat Traian Băsescu.

Daniel Morar a atacat-o, marţi, la România TV, pe Laura Codruţa Kovesi, spunând că nu are ce căuta în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Mi se pare absolut inadmisibil să fie propus la DNA un om care nu a lucrat în DNA. Dacă DNA a performat în aceşti ani, acest lucru se datorează procurorilor din DNA. Una dintre cerinţele Comisiei Europene a fost ca următorul şef DNA să aibă expertiză şi un CV în anticorupţie, iar doamna Kovesi nu are aşa ceva", a spus Daniel Morar.