Publicat: 22 Septembrie, 2016 - 09:20

 

Fostul președinte Traian Băsescu spune despre șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, că se comportă ca un animal încolţit, care vede duşmani peste tot şi că acest lucru ar trebui analizat de CSM.

Băsescu a făcut referire la o declaraţie a şefei DNA, care spusese că atâta vreme cât are duşmani în stânga, în dreapta şi în spate este fOrţată să meargă înainte.

"Când declari că eşti înconjurat de duşmani, ca dna Kovesi, cum acţionezi? Ca un animal încolţit. CSM trebuia să analizeze declaraţiile dnei Kovesi. Este un comportament care e scapat de sub control. Nu spun că DNA ar trebui să stea... Problema este că am ajuns intr-o epocă a abuzurilor fără limite, ne întoarcem la anii '50", a declarat Traian Băsescu în exclusivitate la România TV.

Fostul preşedinte a mai spus că există un nucleu dur de procurori în jurul Laurei Kovesi, cu ajutorul cărora şefa DNA rezolvă dosarele sensibile, dar nu a dat decît un nume.

"Există un nucleu de procurori în jurul dnei Kovesi care îşi rezolvă dosarele. Dna procuror Mirică (dosarul Gabriel Oprea) face parte din acest nucleu. Acest comportament nu a existat în timpul mandatelor lui Daniel Morar şi nici măcar în primul mandat al Codruţei Kovesi. Acest comportament nebun al DNA s-a declanşat în ultimele luni ale mandatului meu de preşedinte", a mai spus Băsescu.