Publicat: 3 Iulie, 2015 - 12:40
Share

"Nu mi se pare că se poate forța atât de mult conflictul de interese. Pe mine mă îngrijorează ușurința cu care poți să faci să cadă un guvern", spune fostul șef al statului Traian Băsescu, făcând referire la  cercetarea premierului într-un dosar în care este acuzat de conflict de interese pentru că l-a pus ministru pe Dan Șova.

Fostul președinte subliniază că acuzația conflictului de interese ar putea să cadă în instanță pentru că în 2007-2008, Ponta nu știa că îl va numi pe Dan Șova în funcția de ministru.

În ceea ce privește faptul că dacă acuzația ar fi putut cădea în instanță s-ar fi ajuns la un judecător, Băsescu a declarat că "e o altă eroare a lui Ponta. Dacă aș fi fost premier la momentul formulării acestei acuzații mi-aș fi dat demisia și aș fi mers în instanță", fiind totodată de părere că a greșit atât pentru cariera lui, cât și pentru credibilitatea guvernului.

Fostul șef al statului precizează că Victor Ponta a vrut să evite o aducere în țară cu mandat, "din acest motiv avocatul a fost tot timpul la DNA și a prezentat documente".

"Nu știu cât poate prelungi această chestiune. Politic nu se poate. E prea mult", a declarat pentru gandul.info.