Publicat: 5 Iulie, 2012 - 11:10
Share
Preşedintele n-a pierdut ocazia de a-l pârî pe Ponta că n-are masterat la Catania

Președintele Traian Băsescu se adresează plenului reunit al Parlamentului după citirea textului suspendării. Prezentăm o selecție a prilelor declarații de la Tribuna Parlamentului:

 "Nu contest dreptul parlamentului de a iniţia şi finaliza procedura de suspendare a preşedintelui"

"Înţeleg că astăzi nu e dezbaterea documentului. Eu vreau să particip la dezbatere. Voi face o prezentare. Mărturisesc că sunt într-o oarecare dificultate pentru că am primit documentul la 19:30 ar fi fost imposibil să pregătesc susținerea"

Documentul pe care l-am primit are patru mari obiective: primul este faptul că USL doreşte să aibă sub control instituţiile statului. Alt obiectiv este legat de nepunerea în aplicare a referendumului din 2009, prin care poporul a votat cu 85% penru parlament unicameral şi 300 parlamentari. Astea sunt motive de fond. Mai e unul conjunctural: Primul ministru pe care l-aţi susţinut este cunoscut ca primul ministru copy-paste.

Toţi îl ştiam (pe Victor Ponta n.r.) masterand la Universitatea din Catania, iar ieri în presă am aflat că nu a urmat niciodat un masterat acolo.

Mulţi dintre dvs credeţi că instituţiile statului mai sunt ca în anul 2004. Vă înşelaţi amarnic. Sunt 8 ani de când cu migală am construit noi instituţii.

"Astăzi aud că am tăiat eu pensiile. Ştiu că prin dese declaraţii s-a reuşi propagarea acestei convingeri. La referendumul de suspendare mi-aş dori mult să fiu votat de pensionarii care nu au pierdut nicmic la pensie şi de cei cărora le-au crescut. Mi-aş dori să fiu votat de aceia cărora nu le-au scăzut pensiile".

Președintele Băsescu a mai spus că documentul de suspendare are ca obiective de fond punerea sub controlul PSD şi PNL a instituţiilor statului, în principal a justiţiei şi nepunerea în aplicare a referendumului din noiembrie 2009.

"Sunt 8 ani de când cu migală, cu perseverenţă, s-a construit independenţa justiţiei faţă de politic. Ştiu că aveţi probleme de neînţeles legate de acest lucru. Am văzut afirmaţiile făcute de liderul spiritual al USL, Dan Voiculescu. Nu puteţi întoarce realităţile justiţiei", adeclarat președintele.