Publicat: 10 Iunie, 2013 - 15:22
Share
De drept!!!

Luni, după ceremonia de depunere a jurământului a noilor judecători ai Curţii Constituţionale, Daniel Morar, Mona Pivniceru şi Valer Dorneanu, preşedintele Traian Băsescu a susţinut un scurt discurs în care a criticat revizuirea Constituţiei. "Ceea ce se face acum este doar o complicare inutilă a funcţionării statului", a spus Băsescu.

„Revizuirea actuală a Constituției reprezintă un risc de blocare a statului. Noua Constituție începe să nu mai semene a legea leigilor pentru că intră în detalii, iese din principiile generale ale unei Constituții. Ceea ce se face în momentul de față nu face decât să complice funcționarea statului. Constituția nu dă soluții nici pentru familie, nici pentru căsătorie, noile amendamente doar reușesc să complice statul”, a spus Traian Băsescu. 

Șeful statului precizează că referendumul din 2009 reprezenta singura justificare a revizuirii legii fundamentale a statului.

„Am și o altă îngrijorare, dacă un referendum poate fi considerat un simplu sondaj. Voi reaționa decent, dar voi reacționa la neluarea în considerare a referendumului din 2009”, mai spune Traian Băsescu.