Publicat: 4 Septembrie, 2012 - 19:03
Share

Preşedintele României, Traian Băsescu, a primit, Marţi, la Palatul Cotroceni, o delegaţie a companiilor Exxon Mobil şi OMV - Petrom, condusă de Kevin T. Biddle, vicepreşedinte al Exxon Mobil, şi de doamna Mariana Gheorghe, CEO Petrom.

Întrevederea are loc în contextul în care, în perioada Decembrie 2011 - Martie 2012, Exxon Mobil România şi OMV - Petrom au forat prima sondă de explorare în ape de mare adâncime în sectorul românesc al Mării Negre, Proiectul Neptun reprezintă cea mai importantă investiţie asumată până în prezent în România în proiecte de explorare şi exploatare de hidrocarburi offshore.

”Bine aţi venit în România. După veştile bune pe care le-am primit anul trecut, acum mă bucur să văd că vă menţineţi intenţiile pentru explorările şi exploatările în Marea Neagră”, le-a spus președintele reprezentanților Exxon Mobil și OMV-Petrom.

În cadrul discuţiilor, reprezentanţii celor două companii l-au informat pe Traian Băsescu în legătură cu paşii următori şi cu investiţiile ce urmează a fi derulate.

Cu acest prilej, preşedintele României a urat succes celor două companii şi şi-a exprimat încrederea în obţinerea unor rezultate cât mai bune şi eficiente economic.

Alături de președintele Băsescu a participat la această întânire și consilierul de stat la Departamentul Comunicare Publică şi purtător de cuvânt al Preşedintelui României, Bogdan Oprea.