Publicat: 20 Mai, 2012 - 11:17
Share

Preşedintele Traian Băsescu a declarat sâmbătă seară, la întâlnirea cu românii din Chicago, că nu îi place situaţia politică actuală.

"Aş vrea să clarific un lucru, să nu credeţi cumva că mie îmi place situaţia politică actuală. Să nu vă gândiţi la asta", a declarat Băsescu, care a subliniat că nici miniștrii din guvernul precedent nu au fost mai buni. „Nici ăilalţi nu au fost mult mai buni. Ştiţi, trebuie să fim cinstiţi", a declarat preşedintele Băsescu.
 
"Guvernul care era în funcţie şi-a pierdut majoritatea în Parlament şi practic nu mai putea politic să guverneze. A pierdut-o la o moţiune de cenzură. Sigur, deşi nu mă obliga Constituţia, politic şi democratic era să ofer mandatul de premier acelora care au arătat că au o majoritate, liderului majorităţii care a făcut să cadă Guvernul în Parlament. Face parte din jocul democratic, iar noi avem o mare problemă. Că atunci când un guvern care legitim deţine puterea, cu un partid care a câştigat alegerile, între timp şi-a pierdut majoritatea în Parlament, la noi nu poţi să te duci imediat la alegeri anticipate", a mai spus Train Băsescu.