Publicat: 14 Septembrie, 2012 - 12:11
Share

  Preşedintele Băsescu a anunțat că vizita sa la Bruxelles are loc la solicitarea sa, precizând că mesajul său va fi că instituţiile statului român au rezistat la "presiunea politică uriaşă", la "efortul la care au fost supuse de majoritatea parlamentară".

UPDATE: 12.00 Şeful statului a purtat primele discuţii cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, urmând să aibă loc o întrevedere cu Viviane Reding, comisarul european pentru Justiţie, dar şi cu Herman Rompuy, preşedintele Consiliului European.

 "Vizita de lucru o fac la solicitarea mea, pentru că am considerat necesar să discut câteva din problemele de actualitate pentru România, dar şi de la nivelul UE. Este categoric în plină desfăşurare un proces rapid de schimbare a UE şi în acelaşi timp sunt procese particulare de interes pentru România pe care doresc să le discut cu cei trei înalţi demnitari ai UE", a spus Băsescu, Joi, într-o conferinţă susţinută la Palatul Cotroceni.

El a declarat că printre subiectele care ţin de interesele interne ale României, va aborda cu liderii europeni si temele MCV şi aderarea la Schengen.

 Basescu se va intalni cu comisarul Reding în jurul orei 12.30, iar întrevederea cu Van Rompuy va avea loc la sediul Consiliului European, la ora 16.15.