Publicat: 20 Mai, 2016 - 13:39
Share

Asociația STUDENT SPORT și Academia de Politie 'Alexandru Ioan Cuza' din Bucuresti organizează Conferința 'Batere, Zbatere si Dezbatere a Educatiei Fizice si Sportului din Romania'.

Evenimentul are loc marți, 24 mai 2016, începând cu ora 14.00, în Amfiteatrul 'Mihail Kogalniceanu' al Academiei de Poliție 'Alexandru Ioan Cuza', București.

'Educatia fizica și sportul fac parte din ADN-ul fiecărui popor, iar rezultatele unui obicei de viață bazat pe activitate fizică se transpun direct în educație, sănătate si securitate.

Până acum ne-am ascuns în spatele unor rezultate care s-au născut din investiții private sau din efortul supraomenesc a unor oameni.

Dupa 26 de ani în care nu s-a construit o strategie pentru educația fizică și a sportului românesc in baza unei viziuni corelate cu nevoia societatii, a sosit timpul soluțiilor concrete, al asumărilor și al oamenilor competenți care sa dezbata si sa creeze cu sprijinul dialogului social si a transparentei un sistem de dezvoltare a sportului pe termen lung.

Este timpul și momentul să ne unim!' a declarat Adrian Socaciu, Președinte Student Sport.

Conferința face parte dintr-o serie de evenimente care își doresc să stabilească direcții concrete de dezvoltare pentru sportul românesc intr-un mod transparent. Astfel, alături de partenerii săi, Student Sport va merge apoi în principalele centre universitare pentru a discuta despre soluțiile de care are nevoie sănătatea, educația fizică și sportul românesc.

Sunt asteptati sa participe in cadrul evenimentului experți care vorbesc în primul rând prin rezultatele lor, precum și reprezentanți ai guvernului:

Sportul si Educatia fizica — politica si politici în România:

Vasile Dîncu, vicepremier al Guvernului României

Elisabeta Lipă, ministru al Ministerului Tineretului și Sportului

Adrian Curaj, ministru al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice

Alin Petrache, președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român

Torje Daniel, rector al Academiei de Poliție

Sorin Câmpeanu, președinte al Consiliului Național al Rectorilor

Adrian Socaciu, președinte Student Sport (moderator)

Panel 1:

Sport de masă — Ștefan Sandulache, director Direcția pentru Sport și Tineret a municipiului București și Lixandru Florin, inspector școlar general al municipiului București

Pledoarie pentru dreptul sportului în România — av. drd. Florentina Camelia Medei și Justin Stefan, secretar general al Ligii Profesioniste de Fotbal

Susținerea mișcării sportive — Valentin Popescu, director marketing sportiv Alexandrion Group

Reconversia profesională în sport — Marin Florian, președinte Organizația de Tineret din cadrul Blocului National Sindical

Moderator — Cristian Frisk

Panel 2:

Vitalitatea populației și securitate comunitară — Francisc Tobă, conf. Univ. dr Univ Spiru Haret și președinte al Federației Române de Snooker și Daniel Torje, rector al Academiei de Poliție 'Alexandru Ioan Cuza' din București

Medicină sportivă — Dorel Tocitu, dr. cercetator stiintific, gr 2, seful laboratorului asistenta performanta sportiva (LAPS)

Marketing strategic în sport — Cristian Gheorghe, country Sales Manager at Sport Evolution Group și Robert Pongracz, vicepreședinte al Ligii Profesioniste de Fotbal

Tehnologia în sport — Vlad Marinescu, presedinte RSportz

Moderator — Cristian Frisk

Co-organizatori ai evenimentului sunt : Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Tineretului din România, Liga Profesionistă de Fotbal, Direcția pentru Sport și Tineret a municipiului București, Organizația de Tineret a Blocului Național Sindical, Liga Studenților Români din Străinătate și Sport Evolution Group.