Publicat: 12 Noiembrie, 2018 - 14:04
Share

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au vizitat, de ziua sfantului Mina, pacientii varstnici ai Centrului de Ingrijiri Paliative Sfantul Nectarie, carora le-au adus alinare si le-au "smuls" cate un zambet. De aceasta data, voluntarii l-au cooptat in echipa lor si pe interpretul de muzica populara Claudiu Zaharia care a intonat cantece patriotice si populare. Repertoriul interpretat a fost reprezentativ pentru Ziua Veteranilor -"Ziua Armistițiului", care marcheaza incheierea oficiala a Primului Razboi Mondial. 

Adriana Caruntu, Directorul Centrului de Ingrijiri Paliative Sfantul Nectarie, a declarat: "Putem spune ca voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului fac parte din marea familie a Centrului de Ingrijiri Paliative Sfantul Nectarie prin faptul ca sunt alaturi de noi de fiecare data, aduc bucurie, fac ca pacientii care sufera sa fie voiosi, sa zambeasca, sa se bucure de toate momentele artistice pe care le sustin in cadrul centrului, dar si prin darurile de pret pe care le ofera, iconitele cu Sfantul Nectarie, cu Maica Domnului si cu Sfantul Mina. Pentru noi a fost o zi minunata si ii asteptam sa fie in continuare alaturi de noi".

Danut Pruna, coordonatorul Voluntarilor Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a menționat: O activitate frumoasa desfasurata de catre noi, voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, astazi, la Centrul Sfantul Nectarie, unde, ca de fiecare data, am fost primiti cu foarte multa dragoste de catre personalul centrului si de catre pacientii de aici! De altfel, azi este o zi foarte importanta pentru noi, "Ziua Armistițiului", si ne-am gandit sa aducem un elogiu persoanelor mai invarsta, precum cele de la Centrul Sfantul Nectarie, care au trecut prin evenimente similare, care au contribuit la formare statului roman. Prin urmare, actiunea voluntarilor, de astazi, a evocat cel mai important act istoric national, in urma caruia toate provinciile istorice locuite de romani s-au unit, în anul 1918". 

"Am venit cu drag in mijlocul acestor oameni greu incercati de viata.Mi am dorit sa le cant astazi de ziua Sfantului Mucenic Mina cateva pricesne si cateva cantece patriotice deoarece ne aflam si in anul centenarului. Mi as dori ca toti oamenii indiferent de varsta sa inteleaga ca Mantuitorul Hristos se afla in fiecare om aflat in necaz si in suferinta si ca ne a lasat pe acest pamant sa ne ajutam aproapele, nu sa alergam dupa lucruri materiale si pieritoare. La sfarsitul vietii fiecare dintre noi vom da socoteala de binele pe care il puteam face in viata si nu l am facut, de talantii pe care i am primit de la Dumnezeu si nu i am impartasit cu cei din jurul nostru. Adevaratele noastre averi nu sunt conturile din banca ci bogatia sufleteasca, pacea si linistea care dainuie si sporeste in omul care face numai bine in jurul sau si isi ajuta aproapele", a punctat Claudiu Zaharia interpret de muzica populara.

De asemenea, psihologul Polixenia Stan, voluntar al Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, a spus: "Astazi, a fost foarte emotionant, mai ales sa ii vedem pe fiecare cum zambeste. Acesti oameni au nevoie sa fie vizitati si sa vada oameni noi, iar prezenta noastra este una suportiva pentru ei, sa vada ca cineva este aproape de ei, ca nu sunt lasati singuri. Ii ajuta sa mearga mai departe si sa vada ca exista in fiecare zi ceva bun si ca merita sa traiasca, ii ajuta chiar sa uite putin de ceea ce traiesc ca sentiment negativ sau ca tristete. Este important ca fiecare moment care il traiesc sa fie cu o bucurie cat mai mare din interior".

Marea Unire din 1918 a fost procesul istoric în urma căruia toate provinciile istorice locuite de români s-au unit în anul 1918 în cuprinsul aceluiași stat național, România. Etapele preliminare au fost Mica Unire din 1859 a Țării Moldovei cu Țara Românească și dobândirea independenței în urma războiului din 1877-1878, pe fondul renașterii naționale a românilor pe parcursul secolului al XIX-lea.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.