Publicat: 1 Decembrie, 2012 - 12:55

Pe 2 Decembrie, între orele 10.00 și 17.00, la pavilionul C3 al Romexpo, se va desfășura IWA Christmas Bazaar 2012, eveniment caritabil organizat în fiecare an de IWA - Asociația Internațională a Femeilor din Romania. Această organizație non-guvernamentală și non-profit, inițiată în 1978, este formata din membre provenind din Corpul Diplomatic acreditat în România, dar și din comunitatea civilă - culturală sau de afaceri -, reprezentând peste 37 de ţări.

În fiecare an, comunitatea internațională din Romania a răspuns invitației IWA de a sprijini proiectele locale în care organizația este implicată, iar fondurile strânse din vânzarea diferitelor exponate la standurile naționale ale țărilor participante, precum și din sponsorizările directe, au contribuit la succesul altor organizații caritabile - FARA Romania Fundatia, Fundatia pentru Dezvoltarea Popoarelor, Fundatia "Iubeste-ma asa cum sunt“, Crucea Alb-Galbena, Light into Europe Charity si Institutul Clinic Fundeni.

Targul de anul acesta este însă unul excepțional, cu un numar record de Misiuni Diplomatice participante care vor folosi evenimentul caritabil pentru a-și face cunoscute tradițiile culturale, de la muzică și dans, la meșteșuguri și obiceiuri culinare. Toate acestea vor transforma ziua vizitatorilor într-o minunată experiență ce înseamnă pe de o parte o călătorie inedită în jurul lumii, iar pe de alta, participarea la generoasa idee de a dărui celor nevoiasi o șansă la un trai decent.

Programul bogat de divertisment, va fi prezentat de Gianina Corondan și va include momente artistice susținute Centrele Culturale ale misiunilor diplomatice din Romania, de Alexandra Ungureanu, ritmuri africane armonizate de Ikhaya drumming, moment de tango argentinian, dansuri irlandeze, precum și prezentări de modă Max Mara și Adina Buzatu. Tombola evenimentului va răsplăti un norocos cu un zbor oferit de Austrian Airlines prin Ambasada Austriei, grație soției ambasadorului Austriei la București, Dna Rosemary Schwarzinger – Presedinte Onorific al bazarului.