20 mai 2022

Bazinul de înot al Clubului Sportiv al Armatei Steaua devine câmp de luptă!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Două echipe formate din copii practicanţi ai înotului de performanţă vor face valuri de bine pentru a asigura accesul gratuit la programe de recuperare prin sport şi aquaterapie a 100 de copii cu autism din cadrul Asociaţiei Conil.

Luptătoarele Armatei şi Forţoşii Armatei se confruntă sâmbătă, 19 iunie 2021 începând cu ora 10:00 în cea mai frumoasă şi colorată competiţie a binelui, Conil Swimming Army, eveniment organizat de Asociaţia Conil în parteneriat cu CSA Steaua. Competiţia se desfăşoară şi este organizată în cadrul Swimathon Bucureşti 2021, în vederea susţinerii proiectului Conil – Aquaterapie pentru copiii cu autism, având ca scop strângerea de fonduri necesare asigurării unor programe gratuite de recuperare prin sport a 100 de copii diagnosticaţi cu autism.

15 copii cu vârste cuprinse între 10-12 ani vor face valuri de bine în beneficiul copiilor cu autism. După lecţia demonstrativă pe care aceştia o vor prezente, copiii performeri îşi vor îmbrăca costumele de profesori şi vor deveni antrenori pentru 20 de copii cu autism invitaţi la eveniment. Astfel, copiii vor crea o punte de legătură pe apă şi pe uscat între lumea copiilor cu autism şi lumea noastră, depăşind împreună barierele comunicării dintre cele două lumi.

Alături de aspiranţii la cele mai înalte podiumuri ale lumii, este si David Popovici, cel mai tânăr component al Team România la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Copiii înotători de performanţă se vor bucura şi ei de o mare surpriză! Campioană olimpică Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, îi va premia şi îi va încuraja în a continua pregătirea spre marea performanţă dar şi în a rămâne implicaţi în viaţa noilor lor prieteni, copiii cu autism din Asociaţia Conil. Camelia Potec va fi însoţită de o altă campioană olimpică, Simona Gherman! Echipa copiilor performeri este încurajată şi de ce celelalte campioane olimpice ale clubului militar – Sandra Izbaşa, Ana Maria Brânză şi Alina Dumitru care însă nu pot fi prezente la eveniment!

‘Sunt impresionată de desfăşurarea de forţă a micilor Forţoşi şi a Luptătoarelor Armatei, de creativitatea lor, de implicarea şi mobilizarea lor extraordinară dar mai ales de bucuria şi entuziasmul de a face bine, de a ajuta, de a întinde o mână copiilor cu autism spre a-i aduce cu un pas mai aproape de lumea noastră. Nu pot să nu remarc şi determinarea şi dedicarea antrenorului lor, Bogdan Văleanu care iată, creşte nu doar campioni ci oameni cu adevărat responsabili, atenţi mereu la nevoile celor din jur! Gestul Dariei Manea de a-şi dona cea mai recentă medalie celui ce va dona cea mai mare sumă pentru echipa sa este unul cu adevărat impresionant. Le mulţumesc tuturor şi ştiu că gestul lor va fi cu siguranţă răsplătit!’ a declarat Simona Gherman.

De asemenea, antrenorul Bogdan Văleanu a declarat: ‘Natura ne aseamănă. Educaţia ne deosebeşte. Ei, copiii, sunt viitorul. Noi, adulţii, trebuie să ne străduim să formăm noua generaţie în ideea gândirii independente şi, în acelaşi timp, să acţioneze în direcţia dezvoltării pozitive a comunităţii. „Educaţia este ceea ce supravieţuieşte după ce tot ce a fost învăţat a fost uitat.” Sunt extrem de mândru de implicarea copiilor pe care îi antrenez şi încerc să îi formez. Prin puterea exemplului au realizat ca ei sunt norocoşi şi vor să ajute necondiţionat copiii cu nevoi. Compasiunea este cea mai puternică armă pe care o vor putea folosi pentru a schimba lumea. Mă înclin în faţa persoanelor care au simţit entuziasmul copiilor şi au înţeles scopul acestei acţiuni înţelegând că faptele sunt cele mai bune interpretări ale gândurilor unui copil’.

Până la 31 iulie, cei ce simt, pot şi vor să intre în valul de bine al Luptătoarelor Armatei şi al Forţoşilor Armatei, pot face donaţii pe linkurile:
https://swimathonbucuresti.ro/fortosii-armatei/

Luptătoarele armatei – CSA Steaua București

CSA Steaua
Biroul relaţii publice
contact@csasteaua.ro