Publicat: 30 Octombrie, 2012 - 11:00

 Banca Comercială Română (BCR) a continuat şi în trimestrul trei al acestui an să producă pierderi. BCR a anuntat V ca in T3 a acumulat pierderi nete de 214,1 milioane lei, in scadere cu 11% fata de pierderile de 240, 6 mil. lei in T2 si 307,8 mil. lei in T1.
 
Cumulat, in primele 9 luni ale anului, rezultatul negativ a fost de 762,5 milioane lei (172,1 milioane euro), fata de un profit net de 67,6 milioane lei (16,1 milioane euro) la sfarsitul lunii septembrie 2011.
 
Banca motiveaza rezultatul negativ prin "continuarea provizionării prudente, care a influentat profitul înregistrat în primele nouă luni ale anului 2012."
 
Cheltuiala netă cu provizioanele de risc pentru credite si avansuri din trimestrul III a totalizat 875,0 milioane lei, mai mult cu 5,9% fată de T2, pe seama portofoliului de credite retail, în timp ce formarea creditelor neperformante aferentă companiilor si sectorului imobiliar a încetinit întrucâtva, precizeaza banca.
 
Rata creditelor neperformante a fost 25,8% din portofoliul total de credite la sfârsitul lunii septembrie 2012.
 
Banca subliniaza ca "rezultatul operational trimestrial al Grupului BCR se mentine solid pe fondul unui mediu economic care continuă sa fie dificil.
 
Rezultatul operational din trimestrul III al anului 2012 (618,3 milioane lei) a crescut cu 3,8% comparativ cu profitul obtinut in T2 2012 (595,5 milioane lei) datorită gestionării stricte a costurilor combinată cu un venit operational trimestrial mai ridicat.
 
“Grupul BCR livrează primul său trimestru în care performanta operatională s-a îmbunătătit. Această realizare
 prezintă si subliniază angajamentul nostru de a readuce pe profit Grupul BCR în următorii ani.
 
Pe lângă de îmbunătătirea bazei noastre de costuri, Grupul BCR se va concentra pe urmărirea sistematică a îmbunătătirii capacitatilor noastre comerciale, a excelentei operationale si a calitătii activelor.
 
Aceste măsuri dedicate vor livra rezultate durabile”, a declarat Tomas Spurny, CEO Banca Comerciala Romana, citat in comunicatul bancii.
 

Sursa: Bancherul