Publicat: 7 Iunie, 2012 - 13:04

Scăderea ratingului BCR de către Moody's la "Ba1" are un impact limitat, deoarece banca beneficiază de o lichidate solidă, susţinută de o bază de depozite stabilă şi consistentă, de poziţia de lider de piaţă şi de sprijinul grupului Erste, se arată într-n comunicat al BCR.

"Modificarea ratingului are un impact limitat asupra BCR, întrucât banca beneficiază de lichiditate solidă, susţinută de cea mai mare şi mai stabilă bază de depozite din România. BCR rămâne liderul pieţei în ceea ce priveşte atragerea de depozite (+2,6% creştere anuală) şi acordarea de credite, astfel că banca dispune de toate mijloacele pentru a sprijini creşterea economică a României", se arată într-un scurt comunicat care prezintă poziţia băncii faţă de decizia anunţată joi dimineaţa de Moody's.

Totodată, BCR dispune de sprijinul grupului Erste, care şi-a crescut expunerea pe România cu aproape 2 miliarde euro din martie 2009, la 8,5 miliarde euro, susține banca.

Moody's a coborât ratingurile BCR şi Raiffeisen Bank România la "Ba1", în categoria investiţiilor cu caracter speculativ şi riscuri substanţiale de credit, în cadrul unei acţiuni ample de retrogradare a subsidiarelor est-europene ale grupurilor austriece Erste şi Raiffeisen.