Publicat: 22 Iulie, 2019 - 18:46

După concertul cu o atmosferă prietenoasă al lui Jose Almar, cu care a început programul "O vară ritmată la Sfântu Gheorghe!" în ziua de vineri, 26 iulie de la ora 19:00 va urca pe scena de piatră din Piaţa Centrală formaţia de beatbox SzajArt project din Ungaria.

Membrii formaţiei SzajArt project formate în anul 2006 cu un nume care vorbeşte de la sine, alcătuiesc un trio armonios, deoarece şi-au încheiat în aceeaşi clasă studiile începute în Şcoala Kodaly din Kecskemet, iar mai târziu au devenit studenţii aceluiaşi oraş, Szeged. Nu sunt personalităţi obişnuite, aşadar ne putem aştepta şi pe scenă la ceva foarte special de la ei. Domotor Tamas este maestrul recunoscut pe plan internaţional al tobei bătute cu gura, campion în beatbox din Ungaria, premiat cu locul al doilea la campionatului mondial Beatbox din 2012 organizat în Berlin. Cine este interesat de acest gen, poate vedea şi auzi în sfârşit pe cineva care este unul dintre cei mai buni. Szondi Peter cultivă nu numai arta tobei bătute cu gura, ci e şi vocalist şi cântă la vioară, iar Simon Krisztina răspunde în trupă pentru partea vocală, cântec şi chiar dacă a primit încă de la început educaţie de muzică clasică, muzica uşoară a devenit în prezent de asemenea parte integrantă a vieţii sale.

În spectacolul susţinut de SzajArt project se contopesc fundalul clasic şi muzica uşoară, vor prezenta o producţie în totalitate a'capella, astfel că noi trebuie doar să îndrăznim să credem că acele sunete care parcă nu sunt din această lume sunt formate de fapt de nişte mişcări de buze. Între timp elevii Liceului de Arte "Plugor Sandor" vor asigura experienţa vizuală printr-un performance de statui vii.
 

Tag-uri Institutii: