Publicat: 10 Mai, 2019 - 09:27
Share

Bucurându-se de un real succes, proiectul BebeBiblioteca iniţiat şi coordonat de către Biblioteca Judeţeană "Lucian Blaga" Alba, revine cu o nouă ediţie ce va avea loc marţi, 14 mai 2019, la sala de lectură a bibliotecii. Proiectul este destinat femeilor însărcinate, tinerilor părinţi şi copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 7 ani şi are ca scop crearea unui spaţiu de întâlnire pentru viitorii şi proaspeţii părinţi, un spaţiu în care pe lângă activităţi de sociabilizare şi animaţie culturală, grupul ţintă căruia i se adresează proiectul să poată consulta literatură de specialitate sau să poată întâlni persoane abilitate care să-i pună la curent cu cele mai noi metode de parenting, cu noile apariţii editoriale sau cu viaţa culturală derulată în oraşul nostru.

Activitatea din 17 mai 2019 va debuta la ora 17:00 cu un program ce va cuprinde activităţi reunite sub tema Grijile părinţilor şi anxietatea la copii. Pe marginea acestei teme, cei prezenţi vor dialoga cu kinetoterapeuta Adela Neamţu, care le va oferi informaţii specializate şi sfaturi practice pentru dezvoltarea corectă şi armonioasă a copilului şi va răspunde unor întrebări cu care tinerii părinţi se confruntă mereu, cum ar fi: ce este anxietatea, când devine o problemă, cum o recunoaştem sau care sunt simptomele ei.

Programul va fi completat cu idei şi jocuri terapeutice care să înfrângă anxietatea dar şi cu un dialog viu şi interesant legat de tema propusă.

Având în vedere că această activitate se desfăşoară într-un spaţiu al cunoaşterii şi al cărţii, bibliotecarii vor pune la dispoziţia celor prezenţi cărţi specifice temei abordate dar şi cărţi cu literatură pentru copii, în aşa fel încât lecturarea lor să-i ajute pe aceştia să se simtă în siguranţă atât în mediul familial cât şi în societate.

Activitatea face parte din programul 1.USERS, proiectul 1.14 BebeBiblioteca şi este parte integrantă a proiectului managerial pentru perioada 2017-2020.
 

Tag-uri Institutii: