30 septembrie 2022

Beijingul nu va urmări pasiv escaladarea războiului din Ucraina

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Deși China nu este una dintre țările implicate în situația cu Ucraina, Beijingul nu are nicio intenție să „stea cu brațele incrucisate”.
Beijingul nu va urmări pasiv escaladarea războiului din Ucraina.

Acest lucru a fost declarat de ministrul chinez de externe, Wang Yi, în timpul negocierilor cu omologul său maghiar, Peter Szijjártó , relatează Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Populare Chineze.

„Criza din jurul Ucrainei are un impact serios nu numai asupra Europei, ci și asupra întregii lumi”, a spus Wang Yi.

Deși China nu este una dintre țările implicate în situația cu Ucraina, Beijingul nu are nicio intenție „să stea cu brațele încrucișate, ca să nu mai vorbim de a adăuga combustibil la foc”, a subliniat el. Potrivit ministrului, părțile în conflict ar trebui să discute despre crearea unei arhitecturi echilibrate, eficiente și durabile a securității europene în vederea realizării unei păci durabile.

În același timp, China a cerut din nou părților în conflict să negocieze.

Totodată, ministrul chinez al apărării Wei Fenghe a declarat că Beijingul nu a ajutat Rusia cu arme în războiul împotriva Ucrainei. Potrivit ministrului, relațiile chino-ruse sunt un „parteneriat, nu o alianță” și nu sunt îndreptate împotriva vreunei țări terțe.
A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto fmprc.gov.cn