25 iunie 2022

Belarusul a intrat în războiul împotriva Ucrainei – tancurile au intrat în regiunea Cernihiv

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Alexandr Lukașenko a convocat un Consiliu de Securitate extins. El a spus că în Belarus au fost pregătite echipamente de apărare aeriană pentru a „preveni loviturile în spatele trupelor ruse”, relatează agenția oficială bielorusa de știri, BelTA.

„Ministrul Apărării m-a informat că este gata să acopere granița de vest cu încă cinci batalioane. Altfel nu putem. Așteptăm în permanență provocări din partea partenerilor occidentali. În politică, în economie, în armată”, spuse preşedinte bielorus astăzi.

Informațiile despre intrarea echipamentului militar al Belarusului în regiunea Cernihiv au fost confirmate de purtătorul de cuvânt al departamentului regional al Forțelor de Apărare din nord, Vitali Kirilov , relatează „Social”.

Între timp, drumul de la Olshany la Pryluky, din regiunea Cernihiv este sub focul tancurilor bieloruse, de aceasta data, potrivit Consiliului orășenesc Ichnia.

„Mașinile civile sunt distruse fără avertisment. Circulația este interzisă în această direcție”, se arată în comunicat.

Localnicii spun că trupele bieloruse au intrat deja în regiunea Cernihiv.

O altă rachetă a zburat de pe teritoriul orașului belarus Mozyr spre Ucraina, la ora 02:31 ora Minskului (01:31 la Kiev), a declarat ministrul de interne ucrainean, Anton Gerashchenko consilierilor.

„Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că, într-o conversație telefonică, președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko i-a promis președintelui nostru Volodymyr Zelensky că nicio rachetă nu va fi lansată din Belarus spre Ucraina”, a scris Gerașcenko.
A consemnat Ciprian Pop