Publicat: 27 Septembrie, 2020 - 11:09
Share

Pentru a atinge cu succes obiectivele de dezvoltare durabilă, țările cu venituri medii au nevoie de o strategie separată a ONU pentru a le promova. Ministrul bielorus de externe, Vladimir Makei, a spus acest lucru în timpul unui discurs pronunțat în cadrul dezbaterii generale a celei de-a 75-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

„Belarusul continuă să meargă în mod consecvent către obiectivele dezvoltării durabile. Eforturile țării vizează realizarea unui echilibru între dezvoltarea economică și conservarea mediului, promovarea principiilor unei„ economii verzi ”, introducerea conceptului de„ oraș inteligent ”și dezvoltarea agriculturii de precizie, cu implicarea tuturor celor interesați în interiorul țării și în strânsă cooperare cu partenerii internaționali ", a spus ministrul.

„Belarusul, ca țară cu venituri medii, susține că Statele au nevoie de o strategie separată a ONU (pentru a promova dezvoltarea durabilă) urmând exemplul unor documente similare pentru alte grupuri de țări în curs de dezvoltare ", a spus Vladimir Makei. El a subliniat că „sănătatea” economiei globale este unul dintre cele mai importante subiecte, iar astăzi este puternic zguduită. "Nevoia vitală de a schimba abordările dezvoltării socio-economice în perioada post coronavirus devine din ce în ce mai evidentă", a spus diplomatul. Ministrul a atras atenția asupra faptului că Belarusul susține propunerile care vizează creșterea investițiilor în îngrijirea sănătății, infrastructură și educație și stabilirea unei gestionări adecvate a resurselor naturale. De asemenea, Republica împărtășește abordări care vizează accelerarea redresării economice prin regândirea modelului economic în favoarea unei „economii verzi”.

Ciprian Pop

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: