Publicat: 5 Iulie, 2016 - 10:52

Locuintele cumparate prin Programul Prima Casa vor fi transferate la Agentia Nationala pentru Locuinte, in cazul in care beneficiarii acestui program nu isi mai pot plati ratele la credit. Totodata, beneficiarii pot opta pentru a ramane in locuinta si a plati chirie catre ANL, iar dupa 5 ani, acestia isi pot rascumpara locuinta la pretul de achizitionare de catre ANL. 

Cuantumul chiriei se stabileste prin Hotarare de Guvern emisa in fiecare an, in functie de numarul de camere al unitatii locative si de gradul de importanta al localitatii in care se afla locuinta care face obiectul contractului de locatiune.

Dupa expirarea perioadei pentru care a fost incheiat contractul, locatarul, fost beneficiar al Programului Prima Casa, are dreptul de preemtiune la cumpararea locuintei la un pret egal cu pretul platit de A.N.L. pentru achizitia locuintei la care se adauga indexarea cu rata anuala a inflatiei pe perioada de la momentul preluarii de catre A.N.L. si pana la momentul revanzarii catre chirias.