Publicat: 4 Septembrie, 2012 - 16:42

Radu Berceanu (PDL), Petru Filip (PSD), Dan Radu Ruşanu (PNL) şi Laurenţiu Chirvăsuţă din partea progresiştilor sunt cei patru vicepreşedinţi ai Senatului.

Structura noului Birou Permanent a fost aprobată cu 63 de voturi "pentru", în timp ce lista nominală cu cei din conducerea Senatului a fost adoptată cu 82 de voturi "pentru".
 
Preşedintele interimar al Senatului, Petru Filip, a declarat la începutul şedinţei de plen că, după două-trei runde de negocieri, noua componenţă politică a Biroului Permanent cuprinde, din partea PSD, un post de vicepreşedinte, două de secretar şi două de chestor.
 
PDL are în Biroul Permanent un post de vicepreşedinte şi două posturi de secretar, PNL - un post de vicepreşedinte şi unul de chestor, grupul progresist - un post de vicepreşedinte, iar UDMR un post de chestor.
 
Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a anunţat că, pentru postul de vicepreşedinte, formaţiunea l-a desemnat pe Petru Filip, iar ca secretari pe Valentin Calcan şi Cosmin Nicula. Chestori din partea PSD vor fi Alexandru Cordoş şi Florin Constantinescu.