Publicat: 22 Iulie, 2013 - 17:21
Share


Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă UniCredit Ţiriac Bank un împrumut de 10 milioane de euro pentru finanţarea IMM-urilor care investesc în eficienţă energetică şi proiecte de energie regenerabilă, a anunţat luni instituţia financiară internaţională.

Creditul este parte a facilităţii BERD de finanţare a energiei durabile pentru IMM-urile din România, cu scopul de a reduce costul facturilor şi a creşte competitivitatea firmelor, scrie ZF.

"Există în România un potenţial semnificativ de a economisi energie, iar finanţarea pe termen lung acordată de BERD va ajuta la reducerea barierelor cu care se confruntă încă sectorul privat în ceea ce priveşte obţinerea finanţărilor pentru proiectele de eficienţă energetică", a declarat, într-un comunicat, directorul BERD pentru instituţii financiare, Sylvia Gansser-Potts.

Împrumutul de 10 milioane euro este acordat în cadrul unui plan de creştere economică în Europa Centrală şi de Sud-Est, lansat la sfârşitul anului trecut de BERD, Banca Europeană de Investiţii şi Manca Mondială, incluzând angajamente de 30 miliarde euro pe 2 ani.

Până în prezent, BERD a investit în România aproximativ 6,3 miliarde euro, din care 645 milioane euro pentru investiţii în energie durabilă din 2006, cu o valoare totală a proiectelor de circa 3,9 miliarde euro.