Publicat: 28 Mai, 2013 - 20:10

Bergenbier a fost singura bere românească premiată în cadrul galei Superior Taste Awards 2013 de către cele mai importante Asociații Culinare și de Somelieri din Europa. Maeștrii din juriu au oferit 2 stele pentru calitatea Bergenbier: gustul deosebit și claritatea berii

Superior Taste Awards este o competiție anuală care desemnează cele mai bune produse existente pe piața de preparate culinare și băuturi. Dintre cele 1.239 de înscrieri internaționale din 2013, Bergenbier a avut onoarea de a primi câte două stele pentru produsele Bergenbier și Bergenbier Fără Alcool - singurele distincții oferite băuturilor alcoolice produse în România.

Inovația a fost un element cheie în ADN-ul brandului încă de la momentul lansării din 1994, iar de atunci Bergenbier a adus o serie de premiere pe piața berii din România. Unul dintre cele mai importante momente a fost în 2003 când s-a lansat Bergenbier Q-Pack, un ambalaj inovator care permite păstrarea berii în sticle de plastic în condiții optime, pentru mai mult timp. Energia creată în mod natural între brand și consumator a transformat Bergenbier într-un motiv de mândrie pentru consumatorii de bere români.

“Ne motivează și ne bucură cele două stele primite pentru calitate și gust de la ITQI, pentru fiecare dintre cele două beri ale noastre, Bergenbier și Bergenbier Fără Alcool. Suntem singurii berari din România premiați de către ITQI anul acesta, fiind într-o categorie selectă, lângă beri recunoscute la nivel mondial pentru calitate și premiate tot cu 2 stele. Calitatea excepțională a berilor noastre este dată în primul rând de puritatea ingredientelor folosite, dar și de grija deosebită pe tot parcursul procesului tehnologic, de a respecta rețeta și de a avea la final un produs cu o calitate constantă și un gust inconfundabil. Aceste distincții reconfirmă obiectivul nostru: acela de a face o bere de calitate, apreciată de consumatori”, declară Gabriela Bozdog, directorul fabricii Bergenbier. 
Evenimentul Superior Taste Awards este organizat de iTQi (The International Taste & Quality Institute), cea mai importantă organizație independentă a Chefilor și Somelierilor dedicată testării și promovării preparatelor culinare și băuturilor din întreaga lume. Jurații, experți și lideri de opinie în desemnarea celor mai fine gusturi, au analizat produsele după un blind testing foarte riguros. Întregul proces are rolul de a diferenția produsele de calitate din întreaga lume prin oferirea distincției Superior Taste Awards. Juriul este format din 14 asociații europene de mare prestigiu: Maitres Cuisiniers – Franța și Belgia, Academy of Culinary Arts - Marea Britanie, Hellenic Chefs' Association - Grecia, Academie Culinaire - Franța, Verband der Köche - Germania, Jeunes Restaurateurs d'Europe - Franța, Federación de Asociaciones de Cocineros - Spania, Federerazione dei Cuochi Italiana - Italia, Portuguese Chefs Association - Portugalia, Arets Kock of Sweden Suedia, Euro-Toques și Association de la Sommellerie Internationale (ASI).