5 octombrie 2022

Biblioteca Centrală Universitară Carol I a întâmpinat peste 5.000 de participanţi la evenimentul Descoperă Arta Viitorului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

O NOAPTE DE EXCEPŢIE: 5000 DE PERSOANE LA BIBLIOTECA CENTRALĂ UNIVERSITARĂ CAROL I

Sâmbătă, 14 mai, de Noaptea Europeană a Muzeelor, Biblioteca Centrală Universitară Carol I a întâmpinat peste 5.000 de participanţi la evenimentul Descoperă Arta Viitorului la BCU.

Învăluite în lumini spectaculoase, statuia Regelui Carol I şi partea frontală a vechii Fundaţii Universitare au conturat un spaţiu dinamic unde participanţii s-au bucurat de muzica energică mixată de DJ Paul. Atmosfera captivantă şi buna dispoziţie au prelungit, mult după miezul nopţii, petrecerea, care a devenit atracţia principală a serii.

Dintre cei prezenţi, peste 1.500 de oameni, din toate categoriile de vârstă, au vizitat obiectivele istorice ale Bibliotecii Centrale Universitare, beneficiind de tururi ghidate atât în limba română, cât şi în limbi de circulaţie internaţională. Aula, Sala Profesorilor, Capsula Timpului, Salonul Carol I şi celelalte atracţii patrimoniale au fost admirate şi fotografiate de grupurile de vizitatori, care au continuat să se succeadă neîntrerupt până la încheierea programului.

Tranziţia dintre spaţiul istoric şi cel modern a fost făcută într-o manieră spectaculoasă, oaspeţii traversând un tunel de lumini şi înaintând către spaţiul expoziţional Boema, unde tineri muzicieni ai Fundaţiei Remember Enescu i-au întâmpinat cu repertorii ale celor mai mari compozitori din toate timpurile. Melanjul de lumini şi muzică clasică a delectat publicul şi a arătat, încă o dată, că Biblioteca Centrală Universitară Carol I este liantul perfect dintre trecut, prezent şi viitor.

În încheierea turului, vizitatorii au avut ocazia să se transforme în artişti digitali şi să-şi creeze propriul tablou virtual cu ajutorul inteligenţei artificiale, folosind aplicaţia Wombo Art. Câţiva dintre aceştia şi-au exprimat emoţiile în scris, lăsându-şi amprenta personală printre zecile de pagini de impresii: Totul este istorie, artă şi cunoaştere/ Nu ştiam că Biblioteca Centrală Universitară este o clădire aşa de frumoasă/ A fost o experienţă de neuitat, a meritat tot timpul petrecut la coadă/ Am fost plăcut impresionat să descopăr acest colţ de rai al Bucureştiului. Cu siguranţă voi reveni în viitorul apropiat.

Lumină, culoare, ritm şi energie – astfel se poate rezuma Noaptea Muzeelor la BCU. Atmosfera a demonstrat că şi instituţii somptuoase, cu o tradiţie şi o misiune atât de importante, pot deveni prietenoase cu tânăra generaţie. După o lungă perioadă în care evenimentele s-au desfăşurat cu dificultate, oamenii au revenit mai însetaţi ca niciodată de cultură şi nu e de mirare că biblioteca a devenit reperul central de pe Calea Victoriei – a declarat Mireille Rădoi, Directorul General al Bibliotecii Centrale Universitare Carol I.

Sursa foto: Biblioteca Centrală Universitară Carol I