Publicat: 16 Mai, 2014 - 13:05
Share

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” este pentru al patrulea an consecutiv în cadrul proiectului Noaptea Europeană a Muzeelor, proiect ce este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, alăturându-se astfel celor mai prestigioase instituţii culturale europene. 
Cu toate că instituţia noastră nu este un muzeu clasic, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Fundaţiunea Universitară – cum a denumit-o primul suveran al României acum o sută de ani, are o istorie impresionantă. În acest an, mai exact pe data de 9 mai, am sărbătorit centenarul inaugurării acestei ctitorii extinse.
Încă de la prima participare, în anul 2011, ne-am bucurat de o prezenţă semnificativă pentru o bibliotecă înscrisă la un eveniment dedicat exclusiv muzeelor. Aproape 2.000 de persoane au fost curioase să descopere tainele acestui aşezământ încărcat de istorie. 
La această a X-a ediţie a Nopţii Muzeelor, ne vom deschide porţile la orele 19:00 pentru a ne primi oaspeţii, iar ultimul tur de vizitare se va face la ora 02:00. 
Şi de această dată Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” se va descoperi iubitorilor de cultură şi de frumos prin tururi ghidate,  expoziţie de carte veche Tipărituri Europene din sec. XVI – XVIII în  colecţiile Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” aflată în Corpul Boema. 
Acordurile muzicii clasice oferite de elevii Colegiului “George Enescu” şi de studenţii Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti vor răsuna întreaga noapte în spaţiile bibliotecii. 
La miez de noapte, vom avea un  moment special – piesa de teatru după un text de Neil Simon – „ÎMI PLACE CUM Miroşi!”, spectacol oferit de Călina Epuran, Cosmin Vijeu, Vasile Revnic studenţii Universitatăţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematrografică I.L. Caragiale.