Publicat: 27 August, 2018 - 12:58
Share

Biblioteca Judeţeană "Lucian Blaga" Alba vine cu noi propuneri de petrecere în mod plăcut a timpului liber prin intermediul a trei activităţi culturale care provoacă publicul larg, din toate categoriile de vârstă, să particile în mod activ la lecturi, dialoguri, dezbateri sau alte activităţi interactive ce vor avea loc cu acest prilej.

În acest scop, în perioada 29-31 august Biblioteca Judeţeană "Lucian Blaga" alba, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba au plăcerea să vă invite la trei dintre cele mai interesante proiecte aflate în calendarul anual de activităţi. Fiecare din cele trei proiecte se vor derula la sala de lectură a bibliotecii, care este cel mai potrivit loc de întâlnire între carte, cititor, şi specialişti din diverse domenii de interes pentru comunitate.

Activităţile programate pentru a se derula în acest final de lună august vor avea loc după următorul program:

* Întâlnirea clubului de lectură LecturAlba va avea loc miercuri 29 august 2018, cu începere de la ora 17:00 şi se va derula în cadrul programului 1.USERS/ 1.1 Clubul de lectură. Proiectul are ca principal obiectiv asigurarea unui cadru ambiental propice lecturii şi discutării celor lecturate. Tot aici vor fi abordate teme referitoare la carte, literatură, arte etc. dezvoltându-se în acest mod abilităţi de înţelegere şi interpretare a textelor lecturate. Cartea propusă spre lectură este Cum să fii fericit în România, volum semnat de mai mulţi scriitori contemporani.

* Cercul de scriere creativă Verbum îşi va deschide porţile, joi 30 august 2018, tot cu începere de la ora 17:00. Cercul se adresează tinerilor şi adulţilor care practică arta scrisului sau orice altă formă de creaţie artistică. Proiectul face parte din programul 4ANIMAŢIE CULTURALĂ/4.8Verbum.

* Seratele bibliotecii vă invită vineri 31 august 2018, ca începând cu orele 18:00 să dezbateţi alături de părintele Pimen de la Oarţa de Sus teme interesante despre viaţă, carte şi orice alt subiect de interes pentru cei prezenţi. Seratele bibliotecii este un proiect care face parte din programul 7ADMINISTRAŢIE FUNCŢIONALĂ/7.5 Parteneriate şi este rodul unei bune colaborări între Biblioteca Judeţeană "Lucian Blaga" Alba şi Asociaţia culturală "Sfânta Maria Magdalena".

Noi, cei din Biblioteca Judeţeană "Lucian Blaga" Alba, ne dorim să oferim comunităţii o paletă cât mai largă de activităţi, astfel încât oricine calcă peste pragul instituţiei noastre să se simtă aici ca într-o mare şi frumoasă familie, să găsească sau să regăsească plăcerea lecturii dar şi ambientul propice petrecerii timpului liber. De aceea, acum la final de lună august şi de vacanţă îi invităm pe toţi locuitorii sau turiştii din Alba Iulia să ni se alăture şi să participe activ la proiectele noastre unde cu siguranţă vor găsi atât plăcerea de a dialoga cu ceilalţi cât şi bucuria de a-şi petrece timpul într-un mod plăcut şi util, a declarat Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Judeţene "Lucian Blaga" Alba.

Tag-uri Institutii: