Publicat: 15 Mai, 2018 - 12:23

Biblioteca Metropolitană București vă așteaptă marţi, 15 mai, ora 17.30, în Șos. Mihai Bravu nr. 4, Sector 2, la evenimentul de redeschidere a unor spații dedicate publicului iubitor de carte și artă: Mediateca, Artoteca și Biblioteca Sonoră.

La festivitatea de deschidere va fi prezentă și Doamna Primar General al Capitalei, 
Gabriela Firea, împreună cu alte oficialități din cadrul Primăriei Generale a Municipiului București și personalități din domeniul artei și culturii. 
Cu această ocazie va avea loc și vernisajul expoziției E-Etic și Estetic organizată de Fundația Adevăr și Centrul Cultural HDU cu sprijinul Uniunii Artiștilor Plastici. 
Întregul eveniment va fi îmbogățit de un mini-recital de operă ce va cuprinde arii din Mozart, Beethoven, Lehar, Wasserman și Marțian Negrea.

Mediateca este o  filială BMB destinată – prin specificul fondului pe care-l deține - în mod special iubitorilor de muzică, ce stochează un număr considerabil de unităţi (volume de carte, albume, CD-uri, DVD-uri, casete video şi audio cu toate producţiile artistice realizate de-a lungul anilor atât în ţară, cât şi în străinătate. Spaţiul va fi dedicat unor manifestări de microgrup pentru o iniţiere în domeniul muzicii, dar şi iniţiere în celelalte arte și în domeniul teatrului.
Artoteca va fi un spațiu destinat publicului iubitor de arte vizuale și va găzdui expoziții diverse, mergând de la pictură până la arta fotografică și firește și expoziții documentare asemănătoare celor cu care BMB va obișnuit la Sediul Central. 
Tot în acest spațiu va funcționa și Biblioteca Sonoră, destinată persoanelor cu probleme de vedere, cu un fond și aparatură specializată. 

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice în subordinea Primăriei Municipiului București, a cărei principală misiune este cea de a facilita accesul gratuit și nediscriminatoriu la informare și lectură, atât în spațiile proprii, cât și/sau prin serviciul de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității. 

Tag-uri Institutii: