Publicat: 2 Octombrie, 2017 - 18:12

Bibliotecile nu sunt doar despre cărți, nici doar despre scriitori, ele sunt păstrătoare și promotoare de cultură sub toate formele ei! Iar cultura este cea care ne unește dincolo de epoci, vârstă, modă sau cont în bancă ...

Tocmai de aceea, Biblioteca Metropolitană București a ales să inaugureze noua sa filială — Biblioteca Grivița — printr-o invitație mai puțin obișnuită.

În 6 octombrie, între orele 19:00 și 24:00, Biblioteca Grivița va fi unul dintre spațiile alternative participante la Noaptea Albă a Galeriilor, va fi loc de întâlnire pentru toți amatorii de frumos! De data aceasta, vedeta serii nu va fi cuvântul scris, nici cel rostit, ci cel intuit. Vom citi, sau chiar vom scrie împreună povești. Acestea însă nu vor fi scrise cu caractere latine, nici măcar cu caractere chirilice, vor fi scrise cu simboluri născute din alergarea peniței, din dansul grațios al pensulei, sau din fulgerul aparatului fotografic.

Pictură. Grafică. Fotografie. Acestea sunt uneltele de care ne vom folosi pentru a construi punți între trecut și prezent, pensule, culori, tuș, peniță și ... fotografii din arhiva BMB, înnobilate de patina vremii. Evenimentul va fi însă mai mult decât unul pur contemplativ, va fi unul în care pasionații de frumos se pot implica direct, alături de artiști. Recunoscuți pentru stilurile lor, doamna Adina Moldova Țitrea și domnul Bogdan Calciu ne vor împărtăși din experiența lor.

Dar, ca la orice eveniment inedit, nu totul poate fi dezvăluit de la început. Aceasta nu doar pentru că ne place să oferim surprize plăcute, ci și pentru că există și o parte care se va crea împreună cu cei ce vor vizita Biblioteca Grivița la NAG 2017.

Cum frumusețea stă în ochii celui care privește, așteptăm cu drag cât mai mulți ochi care să ne viziteze și înfrumusețeze!

Biblioteca Metropolitană București (BMB) este o rețea de biblioteci publice destinată tuturor! Misiunea BMB este de a facilita accesul gratuit și nediscriminatoriu la drepturile culturale fundamentale, servind ca un centru comunitar care susține activ informarea, cercetarea, educația și recreerea locuitorilor din București și județul Ilfov, și care contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității prin oferta ei inovatoare și programul integrat de servicii cu caracter public.