Publicat: 10 Mai, 2019 - 12:11
Share

Primăria Municipiului Bucureşti prin Muzeul Naţional al Literaturii Române organizează cea de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB), care va avea loc în perioada 13-19 mai, în 16 spaţii din Capitală. Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) este partener în acest proiect cultural alături de alte instituţii de cultură bucureştene.

În Sala Auditorium a Sediului central al BMB, Str. Tache Ionescu, nr. 4, în perioada 14-17 mai, în zilele de marţi, miercuri şi vineri începând cu ora 16.00, iar joi începând cu ora 14:00, vor avea loc o serie de recitaluri publice de poezie reunind scriitori români, nume de primă mărime ale literaturii noastre contemporane, astfel publicul bucureştean având posibilitatea de a se întâlni "face to face" cu personalităţi ale vieţii noastre culturale, de a împărtăşi idei, valori comune şi de a învăţa despre importanţa culturii şi a poeziei în dezvoltarea armonioasă şi temeinică a unei societăţi.

Activităţile desfăşurate la BMB timp de patru zile vor atrage un număr sporit de iubitori ai cărţii, care vor lua astfel contact cu oferta şi programele Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, fiind o modalitate de promovare a imaginii BMB, dar şi de a atrage noi membri.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti, prin acest proiect de mare anvergură, îşi dovedeşte încă o dată importanţa pe scena culturală bucureşteană şi rămâne fidelă misiunii şi valorilor sale.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, care facilitează accesul la informare şi lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziţia publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureştiului, BMB contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii.