20 septembrie 2021

BiblioVacanţa prinde din nou viaţă la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba

Distribuie pe rețelele tale sociale:

După o întrerupere de un an cauzată de pandemia de Covid 19, Consiliul Judeţean Alba şi Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba reiau implementarea proiectului 3.8 BiblioVacanţa, un proiect destinat copiilor, care se derulează pe perioada vacanţelor şcolare.

Participanţii se vor bucura de activităţi educative, culturale şi sportive, toate pornind de la lectură şi carte. Activităţile din cadrul atelierelor vor fi coordonate de bibliotecarele din Secţia de Împrumut Carte pentru Copii, şi se vor desfăşura la sediul Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba şi în localităţi din judeţul Alba, unele dintre activităţi beneficiind de sprijinul echipei de voluntari.

Prima activitate din cadrul proiectului 3.8 BiblioVacanţa este intitulată sugestiv „Jocurile copilăriei” şi va avea loc joi, 5 august 2021, la Şcoala Gimnazială „Simion Lazăr” din localitatea Lunca Mureşului. Programul va debuta la ora 10:00 şi va cuprinde prezentarea proiectului, jocuri de improvizaţie, derularea unor concursuri de cultură generală şi de agilitate, jocuri de atenţie, de dicţie, de memorie şi de ritmicitate şi ateliere de confecţionat semne de carte. La finalul întâlnirii vor fi prezentate câteva cărţi care se află în colecţiile bibliotecii judeţene iar cei prezenţi vor putea afla care sunt condiţiile ce trebuiesc îndeplinite pentru a obţine un permis de bibliotecă.

De menţionat faptul că participarea la activităţile proiectului 3.8 BiblioVacanţa este gratuită, atât în Alba Iulia cât şi în alte localităţi din judeţ. Vă aşteptăm cu drag!