22 septembrie 2021

Biden l-a desemnat pe Nicholas Burns ca ambasador al SUA în China

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În plus, președintele Statelor Unite l-a desemnat pe fostul primar al orașului Chicago, Ram Emmanuel, în funcția de ambasador în Japonia.

Președintele SUA, Joe Biden, a trimis luni candidatura fostului Reprezentant Permanent al SUA la NATO, Nicholas Burns, pentru postul de ambasador al țării la Beijing pentru examinare de către Senatul Congresului Statelor Unite. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al Casei Albe.

Șeful administrației de la Washington și-a anunțat intenția de a nominaliza Burns pentru acest post în august. Acum, comisia de profil a Senatului american trebuie să stabilească o dată pentru o audiere la care Burns va răspunde la întrebările parlamentarilor. La ceva timp după aceea, va avea loc un vot în camera superioară pentru aprobarea candidaturii sale pentru postul de șef al misiunii diplomatice a SUA în China.

Lista persoanelor, ale căror candidaturi au fost trimise luni de Biden la Senat, îl include și pe fostul primar din Chicago (2011-2019) Ram Emmanuel. El a fost nominalizat pentru postul de ambasador al SUA în Japonia.

Burns în perioada 1995-1997 a condus serviciul de presă al Departamentului de Stat în administrația președintelui Bill Clinton. În cei patru ani rămași ai mandatului democratului la putere, el a fost ambasador al SUA în Grecia. În perioada 2001-2005, Burns a fost reprezentant permanent la NATO.

Redactor Ciprian Pop