28 noiembrie 2021

Biden spune că SUA vor continua să trimită nave în Marea Chinei de Sud

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Președintele SUA a menționat că Washingtonul intenționează să rămână în afara apelor teritoriale chineze

Autoritățile americane nu intenționează să renunțe la practica trimiterii de nave în Marea Chinei de Sud. Acest lucru a fost declarat marți de președintele american Joe Biden, cuvintele sale au fost citate de grupul de presă de la Casa Albă.

După cum a remarcat liderul american, „legea mării definește ceea ce constituie apele teritoriale”. Potrivit acestuia, Statele Unite „intenționează să rămână în afara apelor lor teritoriale [chineze]”. În același timp, el a subliniat că Washingtonul „nu poate fi intimidat”. Potrivit lui Biden, Statele Unite nu intenționează să-și schimbe abordarea în așa fel încât „să nu meargă în Marea Chinei de Sud”.

Referindu-se la o întâlnire online cu președintele chinez Xi Jinping luni seară, ora Coastei de Est a SUA, Biden a spus: „Am vorbit despre asta și nu a existat nicio controversă. Era vorba despre fapte”.

În plus, șeful administrației americane a subliniat: „Am spus clar că vom respecta regulile jocului. Spațiul aerian internațional este spațiu aerian internațional, indiferent de ce spun ei”.

Dai Bing, reprezentantul permanent adjunct al Republicii Populare Chineze pe lângă ONU, a declarat în august că Statele Unite sunt principala amenințare la adresa securității în Marea Chinei de Sud și afectează negativ situația din regiune. El a menționat că „Statele Unite umflă problema din nimic, precum și trimit neautorizat nave de război și avioane în Marea Chinei de Sud ca provocări, încercând în mod deschis să creeze un decalaj între țările din regiune”.

foto: DefenseRomania.ro
Ciprian Pop